BIFF 2008

Beautiful Losers

2008 • 1t 31m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Beautiful Losers
Regi
Aaron Rose & Joshua Leonard
Gjør det selv!

’Kunst’ er et ord som er sterkt ladet i vår kultur. Den skakende kunstopplevelsen står fortsatt for mange som bevis på at noe virkelig stort og grenseoverskridende faktisk eksisterer. Nettopp derfor er ordet ’kunst’ knyttet til symboltunge samfunnsinstitusjoner som museer, gallerier, kunsthøyskoler og universitetsfag – og til penger. Men med den seneste generasjonens eksperimentering med pop- og subkulturelle uttrykk, ser vi at nye praksisformer begynner å dominere.

På nittitallet var Aaron Rose ildsjelen bak Alleged Gallery i New York. Stedet trakk til seg ”gjør-det-selv”-kunstnere med mye talent og lite formell kunstutdanning. Sammenlignet med mange av de anemiske verkene vi vanligvis møter høyere oppe i kunsthierarkiet, ble dette sanset som ferskvarer, høstet fra miljøer publikum kunne stole på. BEAUTIFUL LOSERS er en sympatisk film med en holdning som vrir kunsten bort i fra den dyrebare eksklusiviteten og tilbake der den hører hjemme, til nakent liv og mellommenneskelig kommunikasjon.

Regi

Aaron Rose jobber som kurator, skribent og regissør og var mannen bak Alleged Gallery, et av de mest toneangivende galleriene i New York på nittitallet. BEAUTIFUL LOSERS er hans første film.

Joshua Leonard spilte en av hovedrollene i lavbudsjettsblockbusteren THE BLAIR WITCH PROJECT (1999) og har siden den gang hovedsakelig arbeidet som fjernsynsskuespiller. I 2005 regisserte han spillefilmen THE YOUTH IN US.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}