Checkpoints

Menneskerettighetsdokumentarer

Checkpoints

I menneskerettighetsprogrammet Checkpoints finner du årets sterkeste dokumentarfilmer. I samarbeid med Raftostiftelsen setter vi søkelyset på menneskerettighetssaker verden over med et bredt program. 

-

Vinner av Checkpoints-prisen 2023: NAME ME LAWAND

"Med årets pris ønsker vi å rette søkelyset mot døve flyktningbarn og dokumentarfilmens arbeid for å øke kunnskapen om deres behov og rettigheter. Filmen viser oss betydningen av tilgang til å lære tegnspråk, med støtte av en døv frivillig, flere empatiske pedagoger, venner og et nærmiljø som kjemper for døve flyktningbarns rett til utdanning og mot deportasjon, og hvordan slike sårbare barn blomstrer når de får uttrykke seg selv og får utvikle sin fulle personlighet. Juryen la vekt på hvordan denne filmen inspirerer oss og hvordan vi som bor i vertslandene kan legge til rette for og støtte de mest sårbare barna som ankommer våre grenser og som navigerer i ekstreme vanskeligheter. Filmen gir håp for fremtiden, om den type samfunn og byer vi ønsker her og nå for alle. Årets Checkpoints-pris går til NAME ME LAWAND!" 

Jury: Archana Bidargaddi, DotLeft | Line Alice Ytrehus, Høgskulen på Vestlandet/Rafto alumni Maciej Nowicki, Helsinki Foundation for Human Rights | Les hele juryens begrunnelse i denne saken

se senere
Flere detaljer

-

Checkpoints 2023

ALL STATIC & NOISE, et rystende vitnesbyrd fra Kinas interneringsleire for uigurer åpner menneskerettighetsprogrammet på BIFF i 2023. Checkpoints-programmet åpnes torsdag 19. oktober, og i forkant av filmvisningen blir det en samtale knyttet til filmen.

se senere
Flere detaljer

Checkpoints i konkurranse 2023

Vinneren av konkurranseprogrammet blir tildelt 25 000 kr til miljøet eller saken filmen handler om. Les om årets menneskerettighetsdokumentarer i konkurranse:

se senere
Flere detaljer
se senere
Flere detaljer
se senere
Flere detaljer
se senere
Flere detaljer
se senere
Flere detaljer
se senere
Flere detaljer
se senere
Flere detaljer

-

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

I samarbeid med Raftostiftelsen. BIFF er med Checkpoints blitt en del av Human Rights Film Network – et nettverk for menneskerettighetsfilmfestivaler. 

-

Om Checkpoints i 2022

NO SIMPLE WAY HOME åpnet menneskerettighetsprogrammet Checkpoints i 2022. Torsdag 20. oktober var det samtale med blant andre filmskaper Akuol de Mabior, i samarbeid med GRIP – Global Research Programme on Inequality (UiB) og Papillon.

Vinneren av konkurranseprogrammet ble THE KILLING OF A JOURNALIST, kåret av juryen bestående av Matthew Gichohi, Chr. Michelsen Institute | Kariane Westrheim, Raftopriskomiteen | Isabella Lie Befring, Skeiv ungdom.

{{loaderText}}