BIFF 2022: 19.-27. oktober

Hold av datoene til årets festival!

BIFF 2022: 19.-27. oktober

I løpet av 8 dager, fra åpning onsdag 19. oktober til avslutning torsdag 27. oktober presenterer Bergen internasjonale filmfestival over 150 dokumentar- og fiksjonsfilmer på Bergen Kino, USF og Det Akademiske Kvarter.

BIFF er Norges største filmfestival og har et dedikert fokus på dokumentarfilm, og presenterer også en rekke fiksjonsfilmer, kortfilmer, med mer.

Årets filmer lanseres med ukentlige slipp fra slutten av august til hele programmet er klart i slutten av september. Billettsalget starter omtrent to uker før festivalen.

Våre internasjonale hovedkonkurranser er Cinema Extraordinaire og Documentaire Extraordinaire. BIFF presenterer også konkurranser for norske dokumentarer, menneskerettighetsdokumentarer og dokumentarer som formidler forskning. I 2021 ble det også etablert en konkurranse for filmer med LHBTI-tematikk, samt at et utvalg av filmene i Klimafestivalen konkurrerer om å bli Årets klimadokumentar på BIFF. I tillegg samarbeider vi med Byarkitekten i Bergen, og en rekke andre samarbeidspartnere med å presentere film før og under festivalen. Les mer i BIFF-guiden 2021.

{{loaderText}}